Acasă Social Compania care a devenit proprietară a două terenuri scoase la vânzare de...

Compania care a devenit proprietară a două terenuri scoase la vânzare de APP

0

Compania Exfactor Grup este noua proprietară a celor două terenuri cu o suprafață de peste 7 hectare din sectorul Buiucani al Capitalei, scoase recent la vânzare de Agenția Proprietăți Publice (APP). Pentru cele 2 loturi de pe strada Vasile Lupu 28, care au aparținut Armatei Naționale și Serviciului Pază și Protecție de Stat, compania a achitat 299 de milioane de lei, transmite SafeNews.md cu referire la Zdg.md.

Vânzarea acestor proprietăți a fost anunțată de premierul Ion Chicu în cadrul ședinței Guvernului din 21 octombrie 2020. 

În plină campanie electorală, Executivul, prin intermediul APP, se lăuda cu vânzări record de peste 300 de milioane ale unor bunuri de stat. Este de departe cea mai mare sumă cu care a fost vândut un bun de stat în 2019.

Grosul banilor însă, au venit de la 2 loturi de teren situate la intersecția străzilor Vasile Lupu și Vissarion Belinski din sectorul Buiucani.

Timp de 20 de zile după licitație, noul proprietar avea obligația să achite întreaga sumă, în caz contrar licitația se anula.

Reprezentanții APP nici la ziua de azi nu au făcut public numele noului proprietar, cerând o solicitare în scris de la Ziarul de Gardă.

Datele de la cadastru consultate de ZdG arată însă că noul proprietar al celor 2 terenuri a devenit compania de construcții Exfactor Grup.

Contactat telefonic, administratorul și fondatorul Exfactor Grup, Vladimir Tonu a recunoscut achiziția, menționând că toate achitările către APP s-au făcut în strictă conformitate cu legea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.