Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a îndemnat cetățenii R. Moldova să fie atenți la ce mănâncă în perioada sărbătorilor pascale. „Dacă facem o toxiinfecție alimentară, vom apela după tratament în condiții de staționar și riscăm să mergem încolo cu toxiinfecție alimentară, dar să ne întoarcem de acolo cu COVID. Pericolul este iminent. Astăzi o spunem pe șleau, ca să înțeleagă toată lumea”, a avertizat directorul ANSP.
În cadrul briefingului de presă organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Nicolae Furtună, directorul ANSP a îndemnat cetățenii să renunțe la mesele fastuoase și să revină la tradițiile vechi, în care la Paște se punea pe masă pască și ouă roșii.
Furtună a îndemnat cetățenii R. Moldova să rămână acasă și să sărbătorească „în sânul familiei”. „Este și un scut de siguranță, este și o trecere anevoioasă peste riscul de a contacta infecția”, zice Furtună.
2129 cazuri de COVID 19 confirmate în laborator sunt în R. Moldova. 10397 de teste au fost procesate. Cazuri de import sunt 128, iar cazuri cu transmitere locală– 2001. 200 de persoane se află în stare gravă. 528 – în stare medie. 10 persoane sunt la respirație asistată.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.