Acasă Politic Usatîi despre Președintele țării: Dodon nu mai este „oleacă doctor”, dar e...

Usatîi despre Președintele țării: Dodon nu mai este „oleacă doctor”, dar e „oleacă pacient”

0

A trecut mai bine de o lună de când a fost confirmat primul pacient cu COVID – 19, iar autoritățile nu au reușit să facă nicio achiziție de teste sau echipamente de protecție pentru medicii implicați în prima linie. Președintele Igor Dodon vorbește deja de două săptămâni că rușii îi vor oferi un avion IL – 76 pentru a aduce 40-50 de tone de echipamente medicale din China, doar că acest lucru nu s-a mai întâmplat. Mai mult, zborul promis din China nu va fi operat nici pe 15 aprilie, așa cum afirma anterior șeful statului, ci tocmai pe 18 aprilie curent, dacă nu va interveni ceva. Afirmațiile au fost făcute de primarul de Bălți, Renato Usatîi, care se plânge că ar fi persecutat la indicațiile lui Igor Dodon.

Usatîi, care în 2016 l-a sprijinit pe Dodon să ajungă președintele R. Moldova, este revoltat de propunerile fostului său prieten.

„El a spus că întreprinderile pot lua credite de la bănci, pentru ca să plătească angajații, în condițiile în care nu există nicio activitate economică. Cum să ei credit, dacă nu poți activa? Dodon nu mai e deja „oleacă doctor”, dar este „oleacă pacient”. Asta o spune un fost ministru al Economiei, actual președinte. Cred că toată lumea înțelege ce spun”, a menționat Usatîi într-un live pe Facebook.

De asemenea, acesta l-a criticat pe șeful statului că tot tărăgănează cu aducerea lotului de echipamente medicale, inclusiv vizere, respiratoare, mănuși sau măști de protecție din China.

„Autoritățile au amânat din nou avionul charter din China, care urma să aducă echipament de protecție pentru medici. deja este programat pentru 18 – 19 aprilie. Deja a doua lună autoritățile nu pot organiza un charter. Republica noastră s-a pomenit într-o criză socială, epidemiologică și economică… A trecut deja mai bine de o lună de la prima persoană confirmată pozitiv. Iese că autoritățile nostre nu pot organiza un avion charter. Cât de stupid organizator poți fi, ca să nu poți pune la punct un zbor din China? Am demonstrat că în 39 de ore echipamentul comandat poate fi aici”, a precizat Usatîi.

Mai mult, acesta a menționat că respiratoarele comandate de autorități nu oferă protecție persoanlului medical implicat în lupta cu COVID – 19.

„Ei au comandat 220 de mii de respiratoare, care nu oferă protecție deplină medicilor. Toți medicii așteaptă viziere, ochelarim combinezoane, mănuși, măști, dar nu sunt aduse. E tragic când doctorii nu au echipamentul necesar. Cum să tratezi pacienții, dacă tu riști să fii infectat? Ulterior ies flăcăii acești și spun că medicii ar fi vinovați că se infectează”, a adăugat Usatîi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.