Acasă Politic În plină pandemie COVID-19, PSRM a putut, dar „a uitat” să taie...

În plină pandemie COVID-19, PSRM a putut, dar „a uitat” să taie din salariile deputaților

0

Au promis, dar așa și nu au mai ajuns să renunțe la salariile majorate. Deși s-au bătut cu pumnul în piept că vor include un amendament care să anuleze creșterile salariale ale deputaților, socialiștii nu se grăbesc prea mult să recurgă la această soluție.

În urma adoptării legii Bugetului de stat pentru anul 2020, din 1 ianuarie au fost majorate salariile mai multor bugetari, inclusiv a deputaților. Astfel, aleșii poporului s-au trezit cu un salariu majorat cu peste 4 mii lei.

Ulterior, parlamentarii socialiști au promis să anuleze prevederile respective. Acest lucru ar fi posibil în cadrul rectificării Bugetului de stat.

La începutul lunii aprilie, Guvernul a adoptat o decizie prin care și-a angajat răspunderea pentru redirecționarea din Bugetul de stat a 816 milioane de lei pentru a diminua efectele crizei provocate de COVID-19. În acest proiect, însă, nu a fost inclusă și revenirea la salariile de până la 1 ianuarie pentru deputați.

Anterior, Igor Dodon și Ion Chicu au declarat că rectificările bugetare nu ar trebui să se producă prea des.

Precizăm că joi, 9 aprilie, Curtea Constituțională a suspendat prevederile legii privind redirecționarea a celor 816 mln. lei după ce mai mulți deputați din opoziție au depus sesizări în legătura cu depistarea mai multor scheme frauduloase în document.

sursa: deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.