Acasă Politic Deputaţii din grupul parlamentar „Pro Moldova” şi cei din fracţiunea PAS au...

Deputaţii din grupul parlamentar „Pro Moldova” şi cei din fracţiunea PAS au propus măsuri pentru protejarea afacerilor

0

Facilităţi la plata dobânzilor pentru credite, mărirea termenului limită pentru achitarea impozitului pe venit sau concedii plătite pentru părinţii care sunt nevoiţi să stea acasă, alături de copii. Sunt câteva măsuri propuse de deputaţii din grupul parlamentar „Pro Moldova” şi cei din fracţiunea PAS, pentru a reduce impactul noului coronavirus asupra sectorului privat şi economic. Totuşi, majoritatea parlamentară, formată din PDM şi PSRM, a refuzat să introducă proiectul pe ordinea de zi, pentru a fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Joi, într-un briefing de presă, Andrian Candu a menţionat că noul tip de coronavirus provoacă nu doar o criză socială, ci şi una economică. În aceste condiţii, deputaţii din cele două grupuri au elaborat un proiect, prin care solicită Guvernului să întreprindă anumite măsuri. Demnitarii propun mărirea cu trei luni a termenului de achitare a impozitului pe venit de către persoanele fizice sau juridice.

Aleşii poporului solicită Executivului să se întrunească într-o şedinţă cu băncile comerciale şi să discute despre posibilitatea de a aproba o vacanţă pentru plata dobânzilor la creditele persoanelor fizice și juridice. Deputaţii mai propun şi optimizarea procedurilor de achiziții publice pe un termen de 6 luni.

Andrian Candu a vorbit şi despre mai multe măsuri sociale: 

„Să se găsească şi alte măsuri sociale ce ţin de concediul părinţilor, în cazul în care nu funcţionează grădiniţele şi şcolile, că să fie achitate salariile pentru părinţii care îşi vor lua anumite concedii, să fie achitate salariile profesorilor şi educatorilor din şcoli. Şi, mai mult ca atât, să se caute şi să se identifice posibilitatea ca cetăţenii Republicii Moldova să poată să să îşi desfăşoare activitatea mai mult de acasă şi nu la locul de muncă.”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.