Acasă Politic Sesizare PG din partea deputatului PAS, Dumitru Alaiba: autoritățile au comis ”neglijența...

Sesizare PG din partea deputatului PAS, Dumitru Alaiba: autoritățile au comis ”neglijența în serviciu”

0

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba s-a adresat Procurorului General Alexandr Stoianoglo cu o sesizare în care solicită să fie verificate legalitatea acțiunilor autorităților, prin prisma art. 329 Cod Penal – Neglijența în serviciu. Sesizarea vine în contextul în care bugetarii au fost scoși astăzi la muncă, ca ulterior, începând de mâine, 7 aprilie decizia să fie anulată.

Ieri chemau bugetarii la lucru, azi și-au anulat propria decizie. Totuși, azi transportul public a fost plin, orașul a fost aglomerat în plină pandemie, lucru care a supus unui risc nejustificat populația. Mai grav, autoritățile știu că urmează perioada critică. Oricum au chemat oamenii la lucru.
Din cauza incompetenței, a inacțiunii și a neglijenței. Iar asta e penal. Articolul 329 din Codul Penal. Cineva trebuie să-și asume responsabilitatea pentru această bâlbâială și pentru multe altele, scrie Dumitru Alaiba, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Deputatul PAS, susține că a adresat în acest sens un demers la Procuratură.

Tuturor instituțiilor o să le dăm zi de zi ocazia să acționeze corect. Și va fi alegerea lor, a menționat deputatul, atașând documentul adresat procurorului general.

SafeNews.md amintește că Comisia pentru Situații Excepționale, întrunită astăzi, a luat decizia să prelungească vacanța bugetarilor pentru încă două săptămâni, după ce aceștia au revenit astăzi la muncă.

Bugetarii vor sta acasă în perioada 7 aprilie – 17 aprilie, iar dacă situația epidemiologică o va cere, atunci vor mai fi acordate șapte zile libere.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.