Acasă Politic Deputații Platformei DA au sesizat Curtea Constituțională în privința unor „prevederi abuzive”...

Deputații Platformei DA au sesizat Curtea Constituțională în privința unor „prevederi abuzive” pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea

0

Deputații Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr sesizează Curtea Constitutională privind „unele prevederi abuzive din modificările setului de legi asumate de Guvern”. Parlamentarii solicită anularea a trei chestiuni, și anume  „cu privire la modificarea privind vizibilitatea produselor din tutun, introducerea în regim duty free a mărfurilor accizate și introducerea taxelor pe resurse naturale”, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, deputatul Alexandru Slusari a declarat că fracțiunea a decis să sesizeze Curtea după ce aceste prevedere au stârnit revoltă, deoarece ele nu au nicio tangență cu măsurile de sprijin în situație de urgență pentru cetățeni și agenții economici. Prevederile contestate „au fost aprobate fără vreo argumentare și prezintă un risc sporit ca, alături de combaterea noului tip de coronavirus, să fie implementate scheme cu tentă economică”, menționează Alexandru Slusari.

Parlamentarul a mai spus că fracțiunea a venit cu o serie de măsuri cu altă abordare conceptuală în ceea ce privește susținerea populației și a mediului de afaceri, în special a întreprinderilor mici și mijlocii.

Deputatul Dinu Plîngău, autorul sesizării, a menționat că asumarea de răspundere asupra unui proiect este o măsură extremă. Or, cele trei chestiuni, care nu țin de domeniul sănătății publice și nici de ameliorarea situației din domeniul economic, sunt abuzive, în opinia Platformei Aceste chestiuni ar putea avea un impact negativ asupra domeniului economic, unde situația se agravează.

Platforma DA precizează că, „în urma vizitelor în teritoriu și a informației alarmante acumulate”, a fost solicitată o întâlnire cu prim-ministrul Ion Chicu „în vederea confruntării datelor reale, a combaterii unor pericole venite din nesăbuința guvernării și a clarificării intenției guvernării de a cere ajutor de la UE”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.