Acasă Social Două persoane venite ieri cu o cursă charter aveau febră și au...

Două persoane venite ieri cu o cursă charter aveau febră și au fost duse direct la spital

0

În ultimele 24 de ore, pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost înregistrați 300 de moldoveni care au venit cu două curse charter din Dubai și Londra, organizate de autorități pentru întoarcerea cetățenilor din zone de risc. Printre cei reveniți în țară, două persoane aveau febră și au fost duse direct la spital. 

În total, 1 839 de moldoveni s-au întors din străinătate. Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 118 cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă. Prin punctul de trecere Sculeni a fost autorizată intrarea în Republica Moldova a 74 de conaționali, care au revenit din Marea Britanie cu o rută charter până la Aeroportul Iași și ulterior, tranzit România.

Toate persoanele care au trecut frontiera au fost supuse screeningului și au completat fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 348 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.