Acasă Politic ”Este inuman ca astăzi peste 440 000 de pensionari să trăiască sub...

”Este inuman ca astăzi peste 440 000 de pensionari să trăiască sub limita subzistenței”. Andrei Năstase solicită deputaților să suțină proiectul PPDA de modificare a Constituției

0

De Ziua Internațională a oamenilor în etate, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase cere tuturor deputaților și partidelor politice să susțină proiectul de modificare a Constituției și statuarea obligativității constituționale a statului de a garanta ca niciun salariu și pensie (excepție cea socială) să nu fie mai mici decât minimul de existență. Despre această inițiativă, Nastase a anunțat prin intermediul unei postări pe pagina sa de facebook.

Potrivit liderului PPDA, Andrei Năstase, este inuman ca astăzi peste 440 000 de pensionari, oameni în etate, bunicii, mamele și tații noștri să trăiască sub limita subzistenței, după ce au muncit o viață întreagă.

Eu știu exact cât de greu o duc bătrânii noștri într-un stat care le desconsideră munca de-o viață. Respectul pentru înțelepții noștri trebuie să se măsoare, dincolo de urări frumoase, în fapte menite să le ușureze bătrânețile, să le aducă bucurii cotidiene prin confortul deplin al condițiilor de viață, prin pensii decente și o protecție socială reală, a scris Năstase.

În context politicianul anunță că împreună cu colegii săi, a elaborat un proiect de modificare a Constituției Republicii Moldova, prin care statul să fie obligat prin lege să asigure cetățenii cu salarii și pensii ce nu pot fi mai mici de minimul de existență.

De Ziua Internațională a oamenilor în etate cer tuturor deputaților și partidelor politice să susțină proiectul de…

Posted by Andrei Nastase on Thursday, October 1, 2020

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.