Acasă Social PRIORITĂȚI SOCIALISTE / Dodon și Chicu ARUNCĂ peste 2 MILIOANE pentru a...

PRIORITĂȚI SOCIALISTE / Dodon și Chicu ARUNCĂ peste 2 MILIOANE pentru a repara un monument sovietic

0

Se pare că nici pandemia și nici starea de urgență nu sunt motive suficient de puternice pentru a le determina pe autorități să renunțe la ideea de a repara Complexul Memorial Eternitate. După ce pe 20 ianuarie premierul Ion Chicu declara că până la 9 mai 2020 Complexul va fi reconstruit capital, iar statul ar avea resurse destule pentru a face asemenea investiții, jurnaliștii de la Ziarul de Gardă scriu că lucrările de renovare au demarat în plină pandemie, la mijloc de martie 2020 și urmează să fie finalizate până la începutul lunii mai.

Sursa citată notează că odată cu campaniile de strângeri fonduri de la cetățeni pentru spitalele și medicii care luptă în prima linie cu coronavirusul, din fondurile Ministerului Apărării s-au alocat aproape trei milioane de lei pentru reparația Complexului Memorial „Eternitate”.

Potrivit unui imagini realizate de jurnaliștii de la ZdG, marți, 31 martie, lucrările de reparație erau în toi. Zona era încponjurată cu o panglică de culoare roșie, iar pe poartă era aplicată o foaie simplă pe care scria: „Acces interzis. Lucrări de reparație”.

Pavajul amplasat pe drumul de acces în Complex a fost demontat, iar câțiva muncitori descărcau dintr-un automobil parcat alături noile „piese” care urmează a fi amplasate în locul celor uzate. Muncitorii nu au vrut să discute cu jurnaliștii și nici să numească compania pentru care lucrează.


Licitația pentru „reparația elementelor de bază din cadrul Complexului Memorial „Eternitate”” a demarat în februarie 2020, fiind anunțată pe site-ul Ministerului Apărării. După ce toate ofertele au fost depuse, a fost selectată compania „Magda” SRL, care, aparent, oferea cel mai bun preț pentru asemenea lucrări: 1,94 milioane de lei.

Pe 13 martie, contractul dintre „Magda” SRL și Agenția Asigurare Resurse și Administrare Patrimoniu a Ministerului Apărării a fost înregistrat de Agenția Achiziții Publice. Suma finală a contractului, cu toate taxele incluse constituie 2,33 milioane de lei.

Sursa citată mai scrie că „Magda” SRL ar fi o companie abonată la contractele cu statul, efectuând în ultimii ani lucrări de reparație sau livrare de mobilier pentru mai multe instituții publice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.