Acasă Social Măsurile restrictive, prelungite în stânga Nistrului până la 1 decembrie

Măsurile restrictive, prelungite în stânga Nistrului până la 1 decembrie

0

Perioada de valabilitate a actelor legislative care vizează prevenirea răspândirii infecţiei COVID-19 pe teritoriul Transnistriei a fost prelungită de la 30 septembrie până la 1 decembrie.

Potrivit Infotag, legislativul regional a adoptat miercuri iniţiativa corespunzătoare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse, ameninţarea cu răspândirea infecţiei persistă. Chiar ieri, în Transnistria au fost depistate 125 de cazuri noi.

Prin urmare, ne propunem să abandonăm mecanismul actual, care, în opinia noastră, s-a arătat, pe de o parte, pozitiv.

Şi în funcţie de condiţii şi situaţie, în mod dinamic, restricţiile vor fi sau introduse, sau eliminate”, a declarat şeful departamentului juridic al Ministerului Afacerilor Interne, Radion Cebotari, care a prezentat proiectul.

Potrivit acestuia, în conformitate cu normele extinse, „din cauza carantinei, dreptul transnistrenilor de a părăsi republica şi şi cel de a intra, pentru străini, poate fi temporar limitat”.

De asemenea, se prelungeşte pentru încă două luni, „dreptul angajaţilor afacerilor interne şi organelor de securitate a statului de a întocmi protocoale privind încălcările administrative în domeniul asigurării securităţii sanitare şi epidemiologice a populaţiei în perioada de carantină”.

Pe baza legii adoptate, guvernul va avea dreptul să renunţe la măsurile actuale de combatere a pandemiei.

Conform celor mai recente date de la sediul operaţional, în Transnistria au fost înregistrate 3.256 de cazuri de infecţie cu COVID-19. 2.186 de persoane şi-au revenit, iar 84 au decedat.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.