Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! Președintele interimar al CSM – DEMISIONEAZĂ

ULTIMA ORĂ! Președintele interimar al CSM – DEMISIONEAZĂ

0

Pahopol Anatol, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, demisionează din funcție. Anunțul a fost făcut în timpul ședinței CSM din 22 septembrie 2020. Potrivit acestuia, este în imposibilitatea exercitării acestei funcții, după ce a fost criticat public pentru activitatea sa.

„În ultima săptămână, de două ori au avut loc declarații publice ai unor membri ai CSM care au criticat activitatea mea în calitate de președinte. Am încercat să discutăm aceste probleme. La 1 septembrie 2020, un deputat al Parlamentului, dl Plîngău, a depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) cu privire la constituționalitatea legii, conform căreia am fost detașat la CSM. Ieri, pe data de 21 septembrie, nu a ajuns un singur vot să fie suspendată legea. Indiferent de rezultatul examinării sesizării, consider că nu am dreptul moral mai departe să exercit interimatul funcției”, a declarat Anatol Pahopol.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.