Acasă Justiţie Sinteza CNA: Amenzi și percheziții în dosare de corupere electorală

Sinteza CNA: Amenzi și percheziții în dosare de corupere electorală

0

Centrul Național Anticorupție (CNA) a efectuat săptămâna trecută mai multe percheziții în dosare de finanțare ilegală a unei formațiuni politice, dar și a aplicat amenzi de peste un milion de lei pentru corupere electorală pasivă.

Mai exact, CNA a recepționat de la Poliție mai multe procese-verbale cu privire la contravenția săvârșită pe fapte de corupere electorală, suma amenzii pentru acest gen de contravenție variind între 25.000 de lei și 37.500 de lei.

„Totodată, au fost desfășurate acțiuni de urmărire penală în Chișinău și în mai multe localități din raioanele Orhei, Rezina și Nisporeni în vederea documentării faptelor ilicite de corupere electorală și finanțare ilicită a partidelor politice, săvârșite de persoane în interesul unui grup criminal organizat. 

În urma perchezițiilor efectuate, au fost depistate multiple discuții pe aplicații mobile privind susținerea unor formațiuni și persoane politice în schimbul unor remunerații ilicite, dar și alte obiecte care demonstrează implicarea și participarea activă a unui grup de persoane la acțiunile de corupere electorală și finanțare ilicită a partidelor. 

Actualmente, opt persoane arestate în dosarele pornite de CNA sunt plasate în instituții penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au soluționat nouă cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată șase cauze penale”, comunică CNA.

CNA mai menționează că, săptămâna trecută, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a sechestrat bunuri în valoare de peste patru milioane de lei. Printre acestea se numără două construcții locative, un mijloc de transport și trei terenuri pentru construcție. Acestea au fost indisponibilizate într-un caz de spălare de bani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.