Acasă Justiţie Poliția raportează CNA: 163 de procese-verbale pentru coruperea electorală pasivă

Poliția raportează CNA: 163 de procese-verbale pentru coruperea electorală pasivă

0

Inspectoratul General al Poliției informează că, ieri, Poliția a înregistrat 286 de materiale, fiind întocmite 295 de procese-verbale de constatare a contravenției prevăzute de art. 47 prim din Codul Contravențional al Republicii Moldova – coruperea electorală pasivă, 163 de procese verbale fiind transmise, după competență, Centrului Național Anticorupție, pentru examinare și adoptarea deciziilor legale.

Amintim că, persoanele care cooperează cu ancheta și oferă informații vor fi scutite de plata amenzilor, conform legii.

„În continuare poliția întreprinde acțiuni pentru documentarea persoanelor care au acceptat bani în schimbul voturilor, dar și celor care au influențat procesele de a corupe alegătorii.

Încurajăm cetățenii să fie vigilenți și să raporteze orice tentativă de corupție electorală. Doar prin implicarea activă a tuturor putem asigura un scrutin electoral corect și transparent, fără influențe ilegale” – a mai comunicat Poliția.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.