Acasă Extern Regatul Unit nu mai are locuri în închisori: Deținuții, eliberați anticipat

Regatul Unit nu mai are locuri în închisori: Deținuții, eliberați anticipat

0

Guvernul britanic a decis să elibereze anticipat 1.100 de deținuți în luna octombrie, continuând acțiunile inițiate în septembrie ca parte a strategiei de combatere a suprapopulării din închisori, conform raportărilor BBC.

Deținuții condamnați pentru crime, acte sexuale sau terorism nu vor beneficia de reducerea pedepsei, însă cei care ispășesc o pedeapsă mai mare de cinci ani se vor putea califica pentru eliberare anticipată. Majoritatea celor care vor fi eliberați marți, 22 octombrie, provin din închisori deschise din Anglia și Țara Galilor, care dispun de un regim mai lejer, cu mai multă libertate de mișcare și supraveghere redusă.

Această strategie este menită să creeze peste 5.500 de locuri noi în penitenciare. David Gauke, fost secretar conservator al justiției, a declarat că guvernele din toate orientările politice au fost rapide în a impune pedepse mai dure, dar mai puțin rapide în a extinde capacitatea penitenciarelor, ceea ce a dus la o creștere a populației din închisori într-un ritm mai alert decât cel al construirii de noi unități.

Revizuirea pedepselor pentru a preveni criza locurilor din închisori urmărește eliminarea pedepselor scurte și îmbunătățirea reabilitării pe termen lung a deținuților, luând în considerare și ca alternativă arestul la domiciliu.

De asemenea, în cadrul inițiativei de creștere a numărului de locuri din închisori, începută de secretarul pentru Justiție, Shabana Mahmood, deținuții pot fi eliberați după ce parcurg 40% din pedeapsă, față de 50%, cum era regula anterior.

În luna septembrie, 1.700 de infractori au fost eliberați anticipat, iar populația din închisori a crescut la 86.333. În prezent, în închisori sunt 87.465 de persoane, lăsând disponibile doar 1.671 de locuri.

Îngrijorările din partea publicului au crescut, mai ales după ce 37 de deținuți au fost eliberați din greșeală în luna trecută, dar Ministerul Justiției a precizat că aceștia au fost readuși în arest. De asemenea, au existat probleme în monitorizarea electronică a unor infractori, ceea ce a alimentat temerile critice cu privire la securitatea publică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.