Acasă Extern NATO ar putea disloca până la 300.000 de soldați la granițele cu...

NATO ar putea disloca până la 300.000 de soldați la granițele cu Rusia

0

NATO planifică să își schimbe serios abordările în ceea ce privește apărarea în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Deja în această vară, summitul de la Vilnius va decide dacă țările Alianței vor putea crește drastic cheltuielile pentru apărare și dacă vor desfășura mai mulți soldați pe flancul estic, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit Politico, scopul unei astfel de mișcări este de a opri Rusia să extindă războiul dincolo de Ucraina. Astfel, la granițele de est, NATO plănuiește să desfășoare armate de până la 300 de mii de soldați.

Totuși, pentru a o implementa, NATO trebuie să convingă țările individual să furnizeze diverse elemente: soldați, antrenament, infrastructură mai bună, precum și o cantitate mare de arme, echipamente și muniție scumpe. Având în vedere că țările sunt deja îngrijorate de propriile stocuri de muniții, iar Ucraina are nevoie acută de mai multe obuze și arme de la aliați, există riscul ca nu toți aliații NATO să își respecte promisiunile de a contribui la noile planuri ale alianței.

Între timp, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus în repetate rânduri că aliații și-au intensificat activitatea de producție în ultimele luni și că alianța lucrează la noi cerințe pentru stocurile de muniție.

Este o provocare cu care NATO s-a confruntat în trecut și una de care experții se tem că ar putea deveni o problemă persistentă pentru alianța occidentală, pe măsură ce războiul din Rusia se prelungește în al doilea an, potrivit Adevărul. În timp ce SUA și UE fac planuri pentru a se aproviziona cu mai multe arme – rapid – procesul de reaprovizionare va dura în mod inevitabil.

Odată ce planurile militare ale NATO vor fi gata, capitalele vor fi rugate să se pronunțe și, în cele din urmă, să pună la dispoziție trupe, avioane, nave și tancuri pentru diferite părți ale planurilor. Un test pentru NATO va avea loc în această vară, când liderii celor 30 de țări membre ale alianței se vor întâlni în Lituania.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.