Acasă Politic Maia Sandu acceptă condițiile de dezbateri propuse de Alexandr Stoianoglo. Cine ar...

Maia Sandu acceptă condițiile de dezbateri propuse de Alexandr Stoianoglo. Cine ar putea fi moderatorul

0

Dezbaterea dintre candidații la prezidențiale, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, va avea loc în această săptămână, dar nu va fi transmisă pe platformele tradiționale de televiziune. Staffurile electorale ale celor doi candidați au ajuns la un acord în ceea ce privește condițiile de desfășurare a evenimentului, inclusiv asupra moderatorului, propus de echipa lui Stoianoglo.

Adrian Băluțel, șeful staff-ului electoral al Maiei Sandu, a explicat că echipa sa a acceptat aceste condiții pentru a facilita organizarea rapidă a dezbaterii, subliniind importanța ca această discuție să vină cât mai curând.

„Scopul nostru este ca dezbaterea să aibă loc cât mai repede, pentru ca cetățenii să aibă ocazia să compare viziunile candidaților înainte de alegeri,” a declarat Băluțel.

Detaliile tehnice, inclusiv locația evenimentului, sunt încă în discuție.

„Noi propunem ca dezbaterea să se desfășoare vineri, pentru ca apoi candidații să aibă timp să meargă în raioane în weekend. Echipa noastră a sugerat studioul televiziunii naționale, însă echipa contracandidatului a refuzat și a propus o platformă în afara televiziunilor. Am acceptat. De asemenea, am propus un moderator independent, dar echipa lor a dorit doi moderatori. Noi acceptăm orice număr de moderatori, deoarece dezbaterea este cea care contează, nu identitatea lor,” a mai spus Băluțel.

Deși echipa Maiei Sandu nu consideră corectă prezența a doi moderatori, aceștia sunt dispuși să participe.

„Credem că cetățenii merită o dezbatere cât mai curând, care este mai importantă decât condițiile de organizare,” a adăugat Adrian Băluțel.

Într-un final, moderatorul propus ar fi Gheorghe Gonța, care a confirmat că a fost contactat de echipa lui Alexandr Stoianoglo și a acceptat să modereze dezbaterile dintre cei doi candidați.

„M-au sunat de la stafful domnului AS. Mi-au propus, am acceptat,” se arată în mesajul pe care Gheorghe Gonța l-a expediat redacției.

Reamintim că Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se vor confrunta în turul II al alegerilor prezidențiale, conform datelor preliminare, în urma procesării a 99,64% din procesele-verbale. Maia Sandu a propus organizarea dezbaterii, la care și Alexandr Stoianoglo a confirmat că este deschis să participe, pe o platformă neutră.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.