Acasă Istorii din spatele culisei FOTO // Deținuți încătușați, aduși la ASP ca să-și facă acte pentru...

FOTO // Deținuți încătușați, aduși la ASP ca să-și facă acte pentru a putea vota

0

Deținuții care nu au un act de identitate în baza căruia și-ar putea exercita dreptul la vot, la alegerile prezidențiale și referendum, au fost aduși, de dimineață, cu un autocar special al Serviciului Penitenciar, la Centrul multifuncțional de pe strada Alexandru cel Bun, pentru a le fi perfectate buletine.

Imaginile cu deținuții încătușați și însoțiți de gardieni, aduși la sediul Centrului multifuncțional de pe strada Alexandru cel Bun din capitală au fost transmise la adresa redacției Unimedia, transmite SafeNews.md.

„La 15 octombrie,  la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor, s-a desfășurat o ședință operativă cu participarea directorilor tuturor penitenciarelor din țară. În cadrul acestei întâlniri, în contextul alegerilor prezidențiale și a referendumului, în vederea asigurării dreptului la vot al deținuților, au fost luate decizii importante legate de desfășurarea procesului electoral în penitenciare, subliniindu-se necesitatea unei organizări eficiente și fără incidente”, se menționează într-un comunicat al ANP.

Astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.