Acasă Politic Renato Usatîi și Maia Sandu se vor confrunta în turul doi al...

Renato Usatîi și Maia Sandu se vor confrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale, conform sondajului IPP

0

Candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, se va înfrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale cu Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), conform rezultatelor sondajului realizat de Institutul de Politici Publice (IPP) și prezentat astăzi.

În primul tur de scrutin, Renato Usatîi ar urma să obțină 13,3% din voturi, devansându-l pe candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Alexandr Stoianoglo, care se clasează pe locul trei cu 11,6%. Aproximativ 12,7% dintre respondenți nu știu pentru cine vor vota, iar 3,5% au refuzat să răspundă. De asemenea, 2,7% dintre respondenți afirmă că nu ar vota.

Renato Usatîi se află și în top trei politicieni cu cele mai mari niveluri de încredere. Din eșantionul total, 9,1% dintre respondenți spun că au încredere în el, fiind întrecut la mică distanță de Ilan Șor, iar Maia Sandu se află pe primul loc în această ierarhie.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1100 de persoane și are o marjă de eroare sub 3%.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.