Acasă Alegeri 2020 Țîcu: Rămânerea lui Dodon la putere înseamnă federalizarea Moldovei

Țîcu: Rămânerea lui Dodon la putere înseamnă federalizarea Moldovei

0

Rămânerea lui Igor Dodon la puterea înseamnă „transnistrizarea” şi „federalizarea” Republicii Moldova. Potrivit agenţiei Infotag, această opinie a fost exprimată vineri de preşedintele Partidului „Unităţii Naţionale” (PUN), deputatul independent, Octavian Ţîcu, în cadrul unui briefing de presă, transmite SafeNews.md. 

„Împreună am reuşit să alungăm de la putere pe Plahotniuc şi Şor, acum rămâne să-l debarcăm pe Dodon. Am vrut acest lucru mai mult decât alţii, din momentul în care am devenit singurul deputat (din Blocul „ACUM” – „I.”) care nu a semnat un acord de cooperare cu socialiştii şi care, în semn de protest, a părăsit Blocul „ACUM” în septembrie 2019″, a spus Ţîcu.

El a subliniat că „acum cel mai important lucru este răsturnarea de la putere a lui Igor Dodon”.

„Cel mai important pentru noi este debarcarea lui Igor Dodon. Rămânerea lui Igor Dodon la puterea înseamnă „transnistrizarea” şi „federalizarea” după schemele lui Kozak şi a Federaţiei Ruse. Acest lucru va însemna că planurile lui Plahotniuc şi Şor vor continua să funcţioneze şi vom trăi în realitatea anilor 90 cu hoţi în drept”, a spus Ţîcu.

Potrivit lui, „cel mai periculos lucru” este că, sub conducerea lui Igor Dodon, Republica Moldova „va rămâne în izolare internaţională, va fi îndepărtată de România, îşi va pierde relaţiile cu Ucraina, iar partenerii europeni şi americani se vor întoarce cu spatele”.

Octavian Ţîcu a spus că „nici Maia Sandu, nici Igor Dodon nu reprezintă idealul reîntregirii (cu România), dar avem de ales între un adversar declarat al unionismului şi al României şi un partener de dialog cu care putem discuta reîntregirea”.

„Prin urmare, fac apel la cei 30 de mii de alegători care au votat pentru candidatul desemnat de PUN în primul tur să voteze pentru Maia Sandu în turul al doilea. Trebuie să participăm cu toţii împreună la alegeri pentru a-l răsturna de la putere pe Dodon în al doilea tur”, a spus Ţîcu.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.