Acasă Extern Donald Trump cere pedeapsa cu moartea pentru imigranții care ucid americani

Donald Trump cere pedeapsa cu moartea pentru imigranții care ucid americani

0

Donald Trump a descris migranţii drept criminali periculoşi în timpul unui miting în Aurora, Colorado, vineri, cerând pedeapsa cu moartea pentru migranţii care ucid cetăţeni americani, în timp ce intensifică retorica anti-imigraţie care a alimentat cursa lui prezidenţială.

Flancat de afişe cu presupuşi membri ai bandei venezuelene Tren de Aragua, Trump a mai spus că, dacă va fi ales, va lansa o „Operaţiune Aurora” naţională vizându-i pe membrii bandei, scrie news.ro.

Candidatul republican la preşedinţie şi-a intensificat considerabil retorica anti-imigraţie în ultimele săptămâni ale campaniei electorale pentru alegerile din 5 noiembrie, unde îşi propune să o învingă pe candidata democrată Kamala Harris. Imigraţia ilegală este cea mai mare preocupare a alegătorilor, iar Trump este văzut de majoritatea alegătorilor drept persoana cea mai capabilă să o rezolve, arată sondajele de opinie.

„Fac un apel la pedeapsa cu moartea pentru orice migrant care ucide un cetăţean american sau un om al legii”, a spus Trump în uralele puternice din partea unei mulţimi mari de susţinători.

Trump a propus deja o extindere a pedepsei cu moartea pentru alţi infractori, inclusiv pentru persoanele condamnate pentru trafic de femei şi copii în scopuri sexuale.

Aproape jumătate dintre statele americane interzic pedeapsa cu moartea. Deşi există o pedeapsă federală cu moartea, aceasta este rar folosită, potrivit Centrului de informare privind pedeapsa cu moartea, un grup non-profit. O extindere a crimelor eligibile ar necesita aprobarea Congresului SUA.

Unul dintre semnele distinctive ale celei de-a treia campanii prezidenţiale a lui Trump a fost concentrarea lui asupra a ceea ce el numeşte „infracîionalitatea în rândul migranţilor”, chiar dacă studiile academice arată că imigranţii nu comit infracîiuni într-un ritm mai mare decât americanii nativi.

Echipa de campanie a Kamalei Harris nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii legate de propunerea referitoare la pedeapsa cu moartea.

Vicepreşedintele Harris şi-a reafirmat poziţia cu privire la securitatea graniţei după ce a devenit candidatul democrat în august şi îl acuză pe Trump pentru că a contribuit la blocarea unui proiect de lege bipartizan referitor la securizarea frontierei,m în Congres, la începutul acestui an.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.