Acasă Politic VIDEO // Renato Usatîi: Dreptul la vot prin corespondență trebuia oferit și...

VIDEO // Renato Usatîi: Dreptul la vot prin corespondență trebuia oferit și cetățenilor Republicii Moldova din Federația Rusă și Ucraina

0

Guvernarea PAS a demonstrat încă o dată că nu are grijă de cetățenii săi, atunci când a deschis doar două secții de votare în Federația Rusă. Declarația a fost făcută de candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte, Renato Usatîi, în cadrul dezbaterilor electorale de la N4. Potrivit lui Usatîi, statul putea să le permită acestor cetățeni să voteze prin poștă, pentru a le asigura dreptul constituțional de a participa la scrutin.

„Avem o guvernare total incompetentă, iar modul cum au organizat alegerile pentru moldovenii din Federația Rusă și din Ucraina demonstrează acest lucru. În Rusia s-au înregistrat prealabil pentru vot cei mai mulți cetățeni din diaspora. Vicepreședintele CEC, Pavel Postică spune că ei au vrut să mai deschidă secții de vot acolo, dar a intervenit SIS-ul și a zis că nu-s buncăre antiaeriene. Dacă guvernarea spune că are grijă de oamenii noștri și doar din cauza lipsei buncărelor în Federația Rusă n-au deschis secții de vot, de ce n-au inclus Federația Rusă și Ucraina în lista statelor care pot vota prin poștă?!”, a mai spus Renato Usatîi.

În septembrie, CEC a anunțat că în Federația Rusă vor fi deschise 5 secții de votare, cu două săptămâni până la alegeri, instituția a aprobat deschiderea a doar 2 secții de vot. Iar 26 de mii de buletine de vot, tipărite pentru secțiile de votare din Sankt Petersburg, Surgut și Iaroslavl, au fost arse.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.