Acasă Politic FOTO // Miez de nucă pentru Pavel Filip. Mesajul subtil al unui...

FOTO // Miez de nucă pentru Pavel Filip. Mesajul subtil al unui deputat

1

Deputatul Platformei DA, Iurie Reniță a postat pe pagina sa de Facebook o poză în care ține în mână o pungă cu miez de nucă, lângă fostul sediul PDM, făcând aluzie la informațiile apărute în public, precum actualul președinte PDM, Pavel Filip ar deține monopolul pe piața nucilor încâ din perioada în care era la conducerea cabinetului de miniștri.

Totodată, Iurie Reniță menționează faptul că și-ar dori să servească un ceai sau cafea la Casa Presei , sau să ia prânzul la Cantina Guvernului. Bunuri de stat despre care se spune că la fel au fost privatizate de către ex-premierul Filip, iar după ce în spațiul public a apărut mai multă informație în acest caz, ele au revenit în gestionarea statului.

„După ce în parlament am tot rugat luni întregi colegii de la PDM să-mi găsească, cel puțin, vreo jumătate de kg de miez alb de nucă din cota pentru export, după ce data trecută am ratat lamentabil o felioară de Pizza of Miami de la sediul PDM-ului de pe strada Armenească, astăzi chiar a dat norocul peste mine. Nu întâmplător cei de la PDM au păstrat până în prezent lozinca, moștenită încă de la Plahotniuc: „Fapte, nu Vorbe!”. În semn de „profundă recunoștință” pentru insistența mea gastronomică, conducerea „de vârf” a acestui partid, „reformat și purificat cap-coadă”, mi-a dat, în sfârșit, satisfacție și am primit un kuliok (sacoșă) cu miez alb de nucă (ce-i drept, doar pentru uz local). Cum să nu dai crezare faptului că visele devin realitate doar la PDM?!

Poate, între timp, voi reuși (tot cu asistența conducerii PDM) să beau un ceai negru sau o cafea lungă la Casa Presei, după care să iau un prânz copios la cantina guvernului de pe strada Mateevici (cum foarte rar s-a întâmplat în perioada studenției mele la Universitate – 1976-1981), în speranța că voi avea acces acolo de vreme ce aceste localuri au revenit deja în proprietatea statului!? Nefiind admirator și nici consumator de „blinciki” (clătite), nu voi trece pe la cel de-al doilea sediu al PDM-ului de pe strada Tighina, chiar cu toate „amabilitățile inconfundabile” ale președintelui de/cu/fără onoare, Dumitru Diacov. Să le propună partenerului său fidel, Igor Dodon, cu atât mai mult cu cât acesta are „rădăcini istorice” tocmai pe malul râului Don! ” a scris deputatul.

În context, deputatul fracțiunii parlamentare Platforma DA, Iurie Reniță consideră că „regimul” total corupt al lui Dodon mai supraviețuiește datorită liderilor Partidului Democrat.

„Din toate aceste „povești frumoase” cu miezul de nucă și cu Pizza of Miami tragem o concluzie pe cât de regretabilă pe atât de tristă: regimul total corupt al lui Dodon mai supraviețuiește doar susținerii acestor politicieni compromisi, Plahotniuc fiindu-le mentorul în toate – ne referim la Filip, la Diacov și la Jizdan. Mai sunt și alți „îngerași”, dar vom reveni la ei cu o proximă ocazie!” a conchis deputatul

Paranteze.md amintește că într-un documentul întocmit de Serviciul pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor arată ramificațiile unui întreg grup organizat, care a cumpărat pe bani mărunți proprietăți de milioane ale statului. Printre acestea, câteva etaje din complexul ”Casa Presei” și Cantina Guvernului. Schema a fost gândită și aplicată în ultimele luni de mandat ale premierului Pavel Filip, iar una dintre persoanele care a realizat tranzacții financiare cu membrii grupului ar fi fost unul dintre fiii acestuia – Iulian Filip. Deși vara trecută a fost pornit și un proces penal în acest caz, acum câteva zile CNA-ul le-a solicitat procurorilor să claseze dosarul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. De atata !
    Cum asa Hot ca Porcul filip sa-si taie craca?
    Ani la rind acet Hot suge, fura de la cei saraci !
    Se vede cu ochiul liber ca nu s-a saturat,
    De asta cu Tradatorul dodon s-a alaturat !
    Doi Porci cu riturile mari, rotunde, chel,
    Au furat si fura neincetat, nu se tem de fel !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.