Acasă Justiţie Percheziții la un procuror și un șef de post vamal suspectați de...

Percheziții la un procuror și un șef de post vamal suspectați de îmbogățire ilegală

0

Un procuror din Procuratura municipiului Chișinău și un șef de post vamal din cadrul Biroului Vamal Centru sunt suspectați că s-ar fi îmbogățit ilegal, având în posesie bunuri a căror valoare depășește veniturile dobândite legal. În acest context, Procuratura Anticorupție, în colaborare cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, a efectuat mai multe percheziții în lunile septembrie și octombrie curente.

Conform informațiilor oferite de procuratură, urmărirea penală a fost demarată în urma unei plângeri, vizând doi soți.

Aceștia au deținut, începând din 2016 și până în prezent, prin intermediul rudelor și al terților, mai multe mijloace de transport de lux, precum și un imobil situat într-o zonă de elită a municipiului Chișinău, evaluat la peste 12 milioane de lei.

Procurorii au constatat că valoarea totală a bunurilor deținute de soți depășește substanțial veniturile legal dobândite și declarate de aceștia și de membrii familiei lor.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente, note de cercetare, telefoane mobile și alte obiecte relevante pentru investigație.

Procuratura Anticorupție menționează că subiecții investigației au fost considerați bănuiți și învinuiți, ambii negând acuzațiile aduse împotriva lor, fiind cercetați în continuare în stare de libertate.

Investigațiile continuă pentru a aduna dovezi suplimentare în acest caz.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.