Acasă Politic Dialog important: Președintele Maia Sandu discută îmbătrânirea activă cu absolvenții Universității Vârstei...

Dialog important: Președintele Maia Sandu discută îmbătrânirea activă cu absolvenții Universității Vârstei a Treia

0

Programul, dedicat seniorilor, este realizat de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării și Universitatea de Stat din Moldova. Toți participanții au învățat cum să utilizeze tehnologiile moderne, comunicare și asigurarea stării de bine, scrie deschide.md.

’’Interlocutorii mi-au spus că le-a plăcut enorm experiența de la universitate, vor să avem mai multe asemenea programe, vor să fie implicați în activități interesante pentru ei și utile pentru societate. Avem încă multe de lucru. Oamenii care au muncit și au contribuit o viață merită să aibă siguranța zilei de mâine, să aibă acces la servicii publice eficiente, îndeosebi cele de sănătate și un trai fără griji’’, a menționat șefa statului.

Universitatea Vârstei a Treia a fost lansată, cu suportul financiar al Agenției Cehe pentru Dezvoltare, de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA). Partenerii proiectului sunt Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării, Universitatea de Stat din Moldova și Fundația Moldcell.

În ultimii ani, statul a întreprins mai multe acțiuni pentru oamenii în vârstă – au fost dublate pensia minimă și pensia medie, am mărit ajutorul de iarnă de la 500 la 800 de lei, numărul de medicamente gratuite a crescut cu 40%, toți pensionarii cu pensia sub 5000 de lei au primit un ajutor de 1500 de lei în 2022 și 47 mii de pensionari au primit un ajutor unic de 3000 lei în 2024.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.