Acasă Politic PAS propune renunțarea la ajustarea prețurilor la carburanți: Excepțiile

PAS propune renunțarea la ajustarea prețurilor la carburanți: Excepțiile

450
0
ads

Partidul „Acţiune şi Solidaritate” (PAS) propune să se refuze practica reglementării preţurilor pentru toate tipurile de combustibil, cu excepţia A-95 şi a motorinei. Potrivit agenţiei Infotag, proiectul de lege corespunzător a fost discutat miercuri în cadrul consultărilor publice organizate în Parlament.

Ana Groza, reprezentantul Asociaţiei Investitorilor Străini, a menţionat că organizaţia „nu susţine reglementarea excesivă a preţurilor pe piaţă”.

„Este lăudabil faptul că preţul nu va fi determinat de agenţii economici şi că vor fi reglementate doar preţurile pentru cele mai populare produse (benzina A95 şi motorina), că plafonul preţurilor pentru acestea va fi stabilit zilnic de către autoritatea de reglementare, iar vânzările cu ridicata nu sunt reglementate”, a spus ea.

Oleg Alexa, preşedintele Consiliului Asociaţiei Patronale a Transportatorilor Auto, consideră că autorităţile se grăbesc în ceea ce priveşte liberalizarea preţurilor cu ridicata. 

În opinia lui, „în viitorul apropiat, acest lucru poate duce la faptul că preţul cu ridicata se va apropia de cel cu amănuntul”. 

El i-a îndemnat pe autorii proiectului să amâne cel puţin pentru timpul apropiat această măsură şi să reglementeze în continuare preţurile.

Deputatul PAS, Dumitru Budianschi (care, potrivit colegului Mihai Popşoi, va conduce Comisia parlamentară pentru economie, buget şi finanţe) a spus că „proiectul de lege este conceput pentru a oferi consumatorilor preţuri corecte la produsele petroliere”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here