Acasă Justiţie Renato Usatîi va insista să fie verificată legalitatea donației făcute de Maia...

Renato Usatîi va insista să fie verificată legalitatea donației făcute de Maia Sandu. Hotărârea Curții de Apel, atacată la Curtea Supremă de Justiție!

0

Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte, insistă să fie verificate modul și legalitatea donației în mărime de 25000 de euro, făcute de Maia Sandu, candidat susținut de partidul de guvernământ PAS, pentru biserica din Nișcani, raionul Călărași. Renato Usatîi a depus o cerere de recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) prin care a atacat hotărârea Curții de Apel Chișinău privind respingerea cererii sale pe acest caz.

Cererea a fost depusă la CSJ după ce Curtea de Apel a respins cererea de chemare în judecată împotriva Comisiei Electorale Centrale, terț candidatul Maia Sandu. Mai exact, se solicita examinarea contului bancar și cine este beneficiarul transferului, iar dacă a fost donată în numerar, cine a primit banii. De asemenea, s-a cerut verificarea perioadei în care s-a făcut donația și dacă a avut loc faptul utilizării resursei administrative de către Primăria Nișcani.

CEC a refuzat să examineze verificarea legalității donației făcute de către Maia Sandu pentru biserica din Nișcani. Cu toate acestea, Comisia practic recunoaște faptul încălcării comise de Maia Sandu. “…Comisia constată că prezenta contestație a fost depusă la 20 septembrie 2024, iar acțiunea de donare a premiului „Robert Blum 2024” în valoare de 25.000 de euro ar fi avut loc la 13 septembrie 2024”, scrie în hotărârea CEC nr. 2946/2024.

Renato Usatîi consideră că atât CEC cât și Curtea de apel Chișinău, prin deciziile sale, protejează candidatul susținut de PAS la alegerile prezidențiale.

Amintim că la o zi după înregistrarea candidatului PAS, în data de 13 septembrie, Primăria satului Nișcani a anunțat că „Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va dona premiul ,,Robert Blum 2024”, în valoare de 25.000 de euro, bisericii din localitate”. Știrea a fost preluată de mai multe instituții mass-media, inclusiv de „Moldpres”, agenția de știri subordonată Guvernului.

În același timp, atunci când Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru, a vrut să repare din banii proprii un drum public care a fost deteriorat din cauza ploilor abundente, CEC a răspuns că Usatîi „nu are voie să acorde ajutoare umanitare sau alte acțiuni de binefacere”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.