Acasă Politic Sandu: O altă guvernare fără PDM nu e posibilă, iar Năstase ar...

Sandu: O altă guvernare fără PDM nu e posibilă, iar Năstase ar trebui să fie mai atent atunci când critică PAS

0

Maia Sandu anunță că PAS nu se va așeza la masa de negocieri cu Partidul „ȘOR” privind demiterea Guvernului Chicu și votarea unui noi Executiv. Potrivit fostului prim-ministru, fără Partidul Democrat sau, cel puțin, 90% din actuala fracțiune parlamentară a formațiunii respective, o nouă coaliție nu poate avea loc. Totodată, ea l-a îndemnat pe președintele Platformei DA, Andrei Năstase, să fie mai atent și politicos la declarațiile sale în adresa PAS dacă dorește să-și propună candidatura la funcția de prim-ministru. Declarațiile în acest sens au fost făcute în această seară la postul de televiziune N4, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

O altă guvernare nu e posibilă fără PDM sau 90% din componența PDM. Vreau să fie clar acest lucru”, a declarat ea.

Întrebată de moderator dacă mâine mai mulți deputați ar părăsi Partidul Democrat și ar adera la „Pro Moldova”, astfel încât să fie asigurat numărul necesar de 51 de voturi pentru demiterea Guvernului și alegerea unui nou Executiv, liderul PAS a spus că „este mai puțin important ce vrea domnul Candu”.

Eu vă spun cum stau lucrurile. Este nevoie ca PDM să participe și el. De unde să ai certitudinea că, dacă se investește alt guvern, unii deputați nu se răzgândesc peste 2 săptămâni și Executivul rămâne fără susținere?”, a menționat ea.

Referidu-se la declarațiile din ultima perioadă a lui Andrei Năstase precum că Platforma DA ar fi gata să propună un guvern „anti-criză”, Maia Sandu a spus că liderul PPDA ar trebui să fie mai atent la declarații.

Noi suntem deschiși pentru opțiunea Andrei Năstase – prim-ministru. Este adevărat că el ar trebui să fie mai atent atunci când critică PAS-ul, dacă vrea ca colegii mei, la Consiliul politic, să susțină această idee. L-am rugat să fie un pic mai politicos”, a precizat ea.

Totodată, liderul PAS a spus că înainte de a se așeza la masă cu Platforma DA, PDM și „Pro Moldova”, „trebuie să vedem dacă sunt interese ascunse”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.