Acasă Social Proiect respins: Posesorii de pensii minime nu vor fi scutiți de impozit

Proiect respins: Posesorii de pensii minime nu vor fi scutiți de impozit

0

Guvernul a dat miercuri aviz negativ proiectului de lege al partidului Şor privind scutirea de la plata impozitului pe proprietatea imobiliară pentru beneficiarii de pensii minime.

Potrivit agenţiei Infotag, care citează aceast document „Codul fiscal prevede deja o scutire de la această taxă pentru persoanele care au împlinit vârsta de pensionare (pentru bunurile imobiliare (locuinţele) unde este înregistrat locul de reşedinţă)”.

„Proiectul în cauză extinde posibilităţile existente şi acordă preferinţă unei anumite categorii de persoane în raport cu alţi subiecţi. Extinderea facilităţilor fiscale creează un precedent periculos pentru stabilitatea bugetelor locale de primul nivel, datorită neîncasării unei părţi din impozitul pe bunurile imobiliare de către respectiva categorie de contribuabili „, se arată în rezoluţie.

Premierul Ion Chicu a calificat acest proiect de lege drept „populist şi iresponsabil”.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.