Acasă Social Răpirea de la Orhei: Precizările ANP privind principalul suspect

Răpirea de la Orhei: Precizările ANP privind principalul suspect

0

Administrația Națională a Penitenciarelor a venit cu unele precizări privind ex-angajatul sistemului administrației penitenciare, Gheorghe Cotorobai, bănuit de omorul intenționat al tinerei de 19 de la Orhei. În prezent acesta este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit reprezentanților ANP, bănuitul a activat în cadrul sistemului administrației penitenciare în perioada noiembrie 2020 – iunie 2023.

În perioada activității la instituție, reprezentanții ANP susțin că în privința acestuia nu au fost înregistrate proceduri disciplinare și nu au parvenit plângeri din partea deținuților sau a angajaților în privința comportamentului său. 

Relațiile de muncă cu Gheorghe Cotorobai au fost încetate în iunie 2023 din cauza unor probleme de sănătate fizică, incompatibile cu serviciul militar. 

„Administrația Națională a Penitenciarelor regretă profund această tragedie și reiterează importanța respectării normelor de conduită morală și sociala, a prevederilor legislației de către toți cetățenii, în special de către angajații sistemului administrației penitenciare. Totodată, instituția condamnă orice conduită care atentează la valorile morale, la integritatea vieții și sănătății persoanelor”, se mai arată în declarația Administrației Naționale a Penitenciarelor. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.