Acasă Politic Slusari: Este clar că fermierii au fost lăsaţi să se descurce singuri

Slusari: Este clar că fermierii au fost lăsaţi să se descurce singuri

0

Fermierii iau în considerare propunerile guvernului de a depăşi efectele secetei întârziate şi vor aştepta încă două zile pentru ca cerinţele lor să fie îndeplinite.

Acest lucru a fost anunţat miercuri de vicepreşedintele „Platformei DA”, Alexandru Slusari, după o întâlnire a reprezentanţilor fracţiunilor parlamentare.

Potrivit agenţiei Infotag, acesta consideră că, în ciuda promisiunilor mari, reeşalonarea datoriilor producătorilor agricoli care şi-au pierdut recoltele din cauza secetei nu va funcţiona în general – această lege nu va fi adoptată, aşa cum a devenit clar la ultima întâlnire cu premierul Ion Chicu.

„Proiectul de lege privind restituirea TVA nu poate fi adoptat fără coordonare, în special cu FMI. Deci, cu băncile şi organizaţiile de microfinanţare, este clar că fermierii au fost lăsaţi să se descurce singuri „, s-a plâns Slusari.

Potrivit acestuia, „Platforma DA” susţine iniţiativa fermierilor de a cere 200 de milioane de lei pentru compensarea pierderii cerealelor din cel de-al doilea grup.

„Aceste fonduri pot fi găsite prin redistribuirea subvenţiilor”, vorbim despre 200 de milioane de lei, care pot fi redistribuite din subvenţii nejustificate oferite supermarketurilor, companiilor petroliere, Metalferos şi altele”, a spus politicianul.

El nu a fost de acord cu argumentul autorităţilor potrivit căruia toate cererile ar putea fi satisfăcute din împrumutul aşteptat din Rusia, de de 200 de milioane de euro.

„Da, în şase luni putem găsi bani din creditul rusesc, dar nu vom avea cui să-i dăm!”, – s-a arătat indignat Slusari.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.