Acasă Justiţie Extrădarea lui Șor din Rusia. Ministrul Justiției: Nu avem un răspuns

Extrădarea lui Șor din Rusia. Ministrul Justiției: Nu avem un răspuns

0

Ministerul Justiției a înaintat autorităților ruse o cerere de extrădare a oligarhului fugar, Ilan Șor, din Federația Rusă, dar nu a primit niciun răspuns.

Potrivit ministrului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, solicitarea a fost înaintată după ce în spațiul public a apărut informația precum că oligarhul fugar se ascunde de justiția de la Chișinău la Moscova, scrie Info1.md.

„La începutul primului semestru al acestui an am înaintat o cerere de extrădare față de autoritățile Federației Ruse în privința lui Ilan Șor în condițiile în care în spațiul mediatic a devenit cunoscut că acesta se află și pe teritoriul Federației Ruse. Deocamandată nu am primit niciun răspuns”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru.

Pe 16 mai, Ilan Șor a anunțat că a devenit și cetățean al Federației Ruse. Acesta a declarat, într-un interviu pentru presa de la Moscova, că a primit pașaportul rusesc.

Șeful Interpol Moldova a spus anterior că Șor a obținut cetățenia rusă încă în ianuarie 2024 și a dat de înțeles că aducerea acestuia în Republica Moldova pentru a-și executa pedeapsa devine tot mai dificilă.

În luna februarie, Kremlinul a refuzat extrădarea acestuia, la solicitarea Chișinăului. Acum, Șor este cetățean a trei state: Israel, Republica Moldova și Federația Rusă. Acesta a fost condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, iar Curtea de Apel Chișinău a dispus și plasarea unui sechestru pe bunuri ale acestuia, în valoare de peste 5 miliarde de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.