Acasă Comunicate de presă ULTIMA ORĂ! Noi DETALII despre dosarul penal in care este vizat procurorul...

ULTIMA ORĂ! Noi DETALII despre dosarul penal in care este vizat procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo

653
0
ads

Procurorul desemnat de CSP pe cazul Stoianoglo, informează opinia publică referitor la ultimele acțiuni de urmărire penală efectuate pe caz, prin intermediul unei noi note informative.

Ținem cont în continuare de interesul social sporit asupra cauzei penale ce îl vizează pe Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, și menționăm că, în continuare activitatea de urmărire penală este predominată de principiul confidențialității și asigurării prezumției nevinovăției persoanei supusă investigațiilor penale.
Totuși, luând în considerare curgerea unui anumit termen de la ultima comunicare despre acțiunile de urmărire penală efectuate și rezultatele obținute, aducem la cunoștința publicului că, în cadrul cauzei penale ce îl vizează pe Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, în toată această perioadă de timp, au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală, care au drept scop stabilirea adevărului obiectiv, după cum urmează:

  • Au fost audiate 2 persoane în calitate de martori, declarațiile cărora în cumulul cu celelalte probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată;
  • A fost efectuată cercetarea la fața locului în biroul de serviciu a dlui Alexandr Stoianoglo, care a durat mai mult de 5 ore, în cadrul căreia au fost ridicate 3 agende, documente și înscrisuri de peste 2000 file;
  • Au fost examinate parțial agendele, actele și înscrisurile ridicate în rezultatul cercetării la fața locului;
  • A fost efectuată cercetarea unui dispozitiv electronic de comunicare, cu participarea specialistului, fiind stabilite probe pertinente cauzei penale;
  • A fost efectuată expertiza inginero-tehnică a unui dispozitiv electronic de comunicare.

Reiterăm că, procurorii de caz în continuare întreprind toate măsurile necesare prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a circumstanțelor cauzei în vederea stabilirii adevărului, iar la emiterea cărorva decizii procesuale în privința lui Alexandr Stoianoglo și persoanele acțiunile cărora fac obiect a urmăririi penale, vom reveni cu detalii suplimentare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here