Acasă Politic DOC // Un deputat PAS cere PG și ANI să investigheze „miracolele”...

DOC // Un deputat PAS cere PG și ANI să investigheze „miracolele” din declarațiile de avere ale lui Dodon

0

Deputatul PAS Radu Marian susține că Dodon continuă să-și ascundă averea sa de milioane. În acest sens parlamentarul a sesizat Procuratura Generală, solicitând să-i fie verificate declarațiile de avere din anii trecuți ale șefului statului, care ar fi fost completate cu date false, sau sunt incomplete, despre valoarea casei acestuia.

Deputatul PAS observă că în 2014, valoarea casei și terenului din declarația de avere a lui Dodon era cu 502.000 lei mai mare decât în 2013, chiar dacă au exact aceeași suprafață. „Jumătate de milion de lei au apărut în declarație ca din aer”, susține el. 

„Încă un „miracol” în declarația lui Dodon a avut loc între 2015 și 2016 – casa lui Dodon s-a mărit de 3 ori. Dacă în 2015, suprafața casei indicate în declarația sa de avere era 162 m2, în 2016, ea avea deja 422 m2. Totuși, valoarea ei a rămas aceeași – 2.1 milioane lei”, adaugă Marian. 

„Noi credem că aceste „miracole” merită investigate de ANI și Procuratura Generală. Astăzi am trimis un denunț la Procuratura prin care am solicitat investigarea acestor date în baza prevederilor articolului 352(prim) din Codul Penal – „Includerea intenționată a unor date incomplete sau false, neincluderea intenționată a unor date în declarația de avere și interese personale”. De asemenea, am trimis un demers la ANI prin care am solicitat verificarea legalității procedurii declarării averii de către Igor Dodon”, informează parlamentarul. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.