Acasă Politic Litvinenco depre Raportul privind activitatea procuraturii: ”Sec. La capitolul dosare, nu conține...

Litvinenco depre Raportul privind activitatea procuraturii: ”Sec. La capitolul dosare, nu conține nimic”

0

Raportul privind activitatea procuraturii pentru anul 2019, prezentat astăzi în cadrul Comisiei juridice a Parlamentului, este unul, pe de o parte, triumfalist, iar, pe de altă parte, sec! Afirmația îi aparține deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, care a venit cu câteva concluzii într-o postare pe pagina sa de facebook.

Un document voluminos de 185 de pagini. Câteva concluzii după ce l-am analizat în întregime:
1) Raportul este unul, pe de o parte, triumfalist, iar, pe de altă parte, sec. Se critică cam tot ce a fost în 2019, fără a ține cont de ceea ce s-a întâmplat în perioada iulie-noiembrie 2019. Când lucrurile au mers totuși pe un făgaș pozitiv în anumite aspecte.
2) Conține multe date statistice care, deși sunt importante, nu sunt determinante în a da o apreciere obiectivă activității procuraturii
3) La capitolul dosare, nu conține nimic despre cauzele de rezonanță cum ar fi, de exemplu, ”Metalferos”, ”identitățile lui Plahotniuc”, dosarele intentate lui Druță și Sternioală, dosarul ”Bahamas” și multe altele asemenea. În schimb se vorbește despre mita de 100 de euro de la Consulatul RM din Odesa…În esență, este un raport similar cu cele prezentate anterior de Harunjen, Gurin și alții ca ei.

În concluzie, deputatul susține că Parlamentul – forul care reprezintă cetățenii acestei țări – trebuie să fie informat în primul rând cu privire la dosarele de rezonanță, care sunt cele mai importante pentru societate.

Anume cu referire la aceste dosare trebuie să ni se spună ce a făcut procuratura, ce nu a făcut, dar trebuia să facă, și ce are de gând să facă în continuare. Altfel suntem tot acolo de unde am pornit. Și din păcate anume acolo suntem…

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.