Acasă Politic Igor Dodon a anunțat că Guvernul Ion Chicu a „înghețat” vânzarea Stadionului...

Igor Dodon a anunțat că Guvernul Ion Chicu a „înghețat” vânzarea Stadionului Republican din capitală ambasadei SUA

0

Igor Dodon a anunțat că Guvernul Ion Chicu a „înghețat” vânzarea Stadionului Republican din capitală ambasadei SUA la Chișinău. Despre aceasta Dodon a declarat astăzi în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

„Le-am propus partenerilor din SUA să selecteze altă porțiune de teren, dar ei insistă pentru aceasta. Ei susțin că acesta a fost un angajament asumat de guvernările anterioare. Reamintesc că Guvernul Filip și Guvernul Sandu au semnat toate documentele în acest sens. R. Moldova, potrivit acestor documente, este obligată față de SUA”, a declarat Dodon.

Dodon a subliniat că actuala guvernare nu intenționează să mențină înțelegerea fostelor guvernări cu ambasada SUA.

„Guvernul actual nu a semnat nimic și a înghețat îndeplinirea acelor obligațiuni semnate anterior. Problema cu acest teren este și că se află într-o stare jalnică. Și circa 25% din terenul din jur este deja privat. De aceea, urgent, trebuie găsită o soluție: acolo sunt și copii ai străzii, este groaznic și e centrul Chișinăului. Trebuie să găsim o soluție pe care să o accepte chișinăuienii”, a mai spus Dodon.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.