Acasă Social FOTO/ VIDEO// Protestul veteranilor: Altercații între poliție și combatanți în fața Parlamentului

FOTO/ VIDEO// Protestul veteranilor: Altercații între poliție și combatanți în fața Parlamentului

0

 Trei dintre protestatri au fost reținuți de poliție. Aceștia vor fi eliberați după ce vor fi audiați. Informația a fost confirmată pentru Deschide.md de către Alexei Grosu, șeful INSP.

UPDATE 17:00 – În fața Parlamentului au început altercații între poliție și combatanți, după ce câteva persoane au încercat să instaleze un cort în preajma parlamentului. Mascații au făcut gard viu și au aplicat mijloace speciale împotriva manifestanților. Aceștia au folosit electroșoc și spray lacrimogen împotriva manifestanților, mulți fiind luați pe sus și urcați în dubițe. În scurt timp, polițiștii au înaintat și au împins veteranii de pe carosabil, eliberând circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare.Veteranii cer ca partidele de opoziție să vină în ajutorul lor. Veteranii au făcut apel către partidele de opoziție să le vină în ajutor.

UPDATE 11:20 – Protestatarii au blocat porțiunea de drum dintre Parlament și Președinție, pe bulevardul Șt. cel Mare. La veterani a ieșit deputatul Chiril Moțpan, care i-a invitat la discuții în Parlament.

Știrea inițială

Veteranii războiului de pe Nistru protestează în aceste momente în fața Parlamentului. Aceștia cer demisia Guvernului și a președintelui Igor Dodon, scandând ”Demisia” și ”Jos Dodon”.

Veteranii au anunțat că au înaintat la doua fracțiuni o cerere de revendicari, printre care „vârsta de pensionare să nu fie mai mare de 55 de ani, polița de asigurare să fie gratuită, ș.a.”

Cei prezenți la protest se plâng de pensiile mizire și de promisiunile făcute de cei care veneau și le cereau votul.

Veteranii au chemat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în fața instituției șă-i înainteze o copie cu revendicarile.

Între timp, are loc ședința Parlamentului, iar vicepreședintele parlamentului Alexandru Slusari i-a transmis anunțul veteranilor Zinaidei Greceanîi.

Protestul veteranilor 16 iulie 2020. Foto: jurnal.md

sursa: deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.