Acasă Comunicate de presă INSP: Șoferii mașinilor străine, verificați mai strict la frontieră

INSP: Șoferii mașinilor străine, verificați mai strict la frontieră

0

În perioada 6-30 septembrie, șoferii automobilelor cu numere străine vor fi verificați la fel de strict ca orice alt șofer al unui vehicul înregistrat în Republica Moldova. Măsura va avea loc în toate punctele de trecere a frontierei. Acțiunile vor avea loc în comun  de către Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) și Poliția de Frontieră.

„Șoferii care vor avea încălcări comise anterior și încă neachitate amenzile vor avea posibilitatea de a le plăti pe loc, la sucursalele bancare dislocate pe teritoriul punctelor de trecere. Procedura de documentare a unei contravenții va dura doar câteva minute. 
Solicităm conducătorii vehiculelor înregistrate în alte state să verifice preventiv dacă nu au înregistrate încălcări la camerele de supraveghere a traficului rutier. În acest sens vă puteți adresa oricărui echipaj de patrulare și veți fi imediat verificat în baza de date”, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, potrivit INSP, multe dintre încălcările rutiere se soldează cu adevărate tragedii pe străzile și traseele naționale. Numai în perioada lunilor mai – august ale acestui an Inspectoratul Național de Securitate Publică a înregistrat peste 4.800 de încălcări rutiere comise de către șoferii cu autovehiculele înmatriculate în străinătate. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.