Acasă Politic PAS îl acuză pe Igor Dodon de trădare de țară în cauza...

PAS îl acuză pe Igor Dodon de trădare de țară în cauza problemei transnistrene: „Bagă capul în nisip pentru că acolo-i sunt voturile”

0

Șeful statului Igor Dodon este acuzat de trădare în cauza problemei transnistrene. Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate susțin că acesta închide ochii la fărădelegile regimului de la Tiraspol, pentru a obține beneficii în cadrul alegerilor prezidențiale din toamna acestui an.

Deputatul fracțiunii PAS, Mihai Popșoi, susține că atunci când vine vorba de problema transnistreană și prezența militarilor ruși în regiune, președintele Igor Dodon ia apă în gură, „bagă capul în nisip pentru că acolo-i sunt voturile”.

„Tensiunile în zona de securitate cresc, iar odată cu apropierea alegerilor prezidențiale aceste tensiuni ar putea să crească și mai mult, pentru a fi utilizate în scopuri electorale de către actuala guvernare. Președintele Dodon foarte des vorbește despre suveranitate, independență și că el ar fi garantul Constituției, dar când vine vorba de problema transnistreană și prezența militarilor ruși în regiune, Igor Dodon se face că plouă. Cele 37 de posturi de control recent instalate ilegale în stânga localităților ar putea rămâne. Krasnoselski îi spune lui Dodon să tacă și să înghită și el exact asta face, pentru că este dependent atât de Federația Rusă, cât și de Tiraspol, pentru că acolo îi sunt voturile. Este grav că s-a ajuns ca teritoriul Republicii Moldova să fie cedat, doar pentru ca Dodon să obțină beneficii personale. Dodon se erijează în straie de apărător al suveranității și constituției, dar de fapt este un simplu trădător de țară”, a declarat Popșoi în cadrul unei conferințe de presă.

Parlamentarul susține că președintele este gata să cedeze satele din raionul Dubăsari pentru a obține niște beneficii personale, „pentru ca Krasnoselski și alții să îi asigure voturile necesare în alegeri”.

Cât privește soluționarea conflictului transnistrean, deputatul opinează că trebuie să existe o politică de stat cu pași clari de soluționare, cu negocieri care să aibă la temelie interesul național al Republicii Moldova, dar nu „interesele personale ale unui trădător”.

La rândul său, deputatul Oazu Nantoi declară că în cei 4 ani de mandat, președintelui Igor Dodon nu a făcut nimic pentru consolidarea societății în jurul ideii de reintregire a Republicii Moldova și lichidării prezenței ilegale militare a Federației Ruse.

„În schimb, Igor Dodon și PSRM-ul lui de buzunar deschis promovează ideea anticonstituțională de federalizare a Republicii Moldova, în conformitate cu planul Kozac 2. Igor Dodon a fost primul președinte al Republicii Moldova, care la 12 decembrie 2016 s-a grăbit să-l felicite pe Vadim Krasnoselski cu victoria în cadrul alegerilor ilegale din Transnistria. Știm că prietenul și sponsorul lui Igor Dodon, Igor Chaika, a pornit businessul profitabil cu criptovalute în Transnistria, costurile căreia devin datoria Republicii Moldova față de Gazprom. Igor dodon, luptător aprig cu imaginara prezență a jandarmului român, nici nu îndrăznește să crâcnească în fața lui Putin, despre prezența ilegală a trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova. El deloc nu se simte deranjat de exercițiile militare efectuate regulat în stânga Nistrului, care reprezintă o amenințare directă la adresa Republicii Moldova, dar și la adresa Ucrainei, unde Igor Dodon cu politica lui externă echilibrată este persona non grata”, spune deputatul.

Nantoi susține că instalarea celor 37 de posturi de control în stânga localităților s-a făcut tocmai pentru a-i asigura lui Dodon voturi în cadrul alegerilor prezidențiale din toamna acestui an.

„Capii regimului de la Tiraspol fiind conștienți de impunitatea lor și de impotența statalistului Igor Dodon își bat joc de cetățenii Republicii Moldova. Mai mult, profitând de pandemia COVID-19 a instalat unilateral 37 de posturi de control ilegale în stânga localităților subordonate autorităților constituționale. Este blocată libera circulație a circa 50 de mii de cetățeni din stânga Nistrului. Oamenii disperați ies la proteste chiar și în condițiile regimului banditesc din stânga Nistrului. Întrebarea este ce face statalistul și comandatul suprem Igor Dodon? El se face că plouă și cerșește întrevedere cu Vadim Krasnoselski, în cadrul căreia, cu suportul Kremlinului, va negocia prețul și modalitatea transportării organizate a votanților docili la alegerile prezidențiale din 2020, tot așa cum s-a procedat la 13 noiembrie 2016”, a mai declarat deputatul Oazu Nantoi.

sursă: cotidianul.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.