Acasă Justiţie VIDEO// Încă o persoană achitată în urma reexaminării celor 38 de dosare...

VIDEO// Încă o persoană achitată în urma reexaminării celor 38 de dosare politice: Valeriu Cucu, eliberat

0

Combatantul Valeriu Cucu, om de afaceri și fost poliţist, reținut pe 28 martie 2017, a fost eliberat. Dosarul în care acesta era învinuit pentru contrabandă și spălare de bani este unul dintre cele 38 de dosare politice anunțate de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md.

Valeriu Cucu, învinuit pentru contrabandă și spălare de bani, a fost achitat. Sentința a fost pronunțată vineri, 10 iulie, de către magistrații Curții de Apel Chișinău. Anunțul a fost făcut de avocata lui Valeriu Cucu, Angela Istrate.

„Magistrații Curții de Apel au admis parțial apelul înaintat de Valeriu Cucu și avocatul său. A fost pronunțată o sentință de achitare și s-a dispus eliberarea lui Valeriu Cucu din Penitenicarul nr.13. Splimentar, instanța a dispus reîntoarcerea unităților de transport care i-au fost confiscate și ruturnarea banilor care i-au fost ridicați în cadrul perchezițiilor. A fost anulată încasarea în favoarea statului a contravalorii mărfurilor care se prezuma a fi introduse în țară prin metoda de contrabandă. Este o sentiță bună, dar mai avem de lucru.

S-a menținut un capăt de acuzare cu privire la contravenția administrativă. Dumnealui trebuie acum să fie eliberat. Așteptăm transmiterea dispozitivului sentiței și Valeriu Cucu imediat urmează să fie eliberat din penitenciar. Nu au nici un temei pentru reținerea lui”, a declarat avocata Angela Istrate pentru Ziarul de Gardă.

Valeriu Cucu a fost reținut pe 28 martie 2017 de către reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale într-un dosar deschis pentru contrabandă și spălare de bani. Împreună cu el au mai fost reținuți: un broker vamal, un vameș și un șofer, care sunt cercetați în stare de libertate. Potrivit procurorilor, Cucu, împreună cu un angajat de-al său, a introdus ilegal în Republica Moldova marfă de peste 27 de milioane de lei de la o piață din Odesa. După ce a stat un an în arest preventiv, în martie 2018 a fost eliberat, însă în mai puțin de o oră a fost din nou reținut într-un nou dosar penal. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.