Acasă Justiţie Ex-deputat, judecat pentru trădare de Patrie: Când i se va decide soarta

Ex-deputat, judecat pentru trădare de Patrie: Când i se va decide soarta

0

Judecătorii vor decide dacă îl vor achita sau nu pe fostul deputat democrat, Iurie Bolboceanu, care figurează într-o cauza penală pentru trădare de patrie.

Ședința de judecată va avea loc vineri, în cadrul Judecătoriei Chișinău, oficiul Buiucani, iar magistrații urmează să examineze solicitarea procurorilor PCCOCS privind achitarea lui Bolboceanu.

Anterior, acuzarea i-a retras învinuirea acestuia, motivând că fapta de care a fost învinuit acum trei ani nu ar întruni elementele infracțiunii. 

În 2019, Curtea de Apel Chișinău a trimis la rejudecare dosarul lui Iurie Bolboceanu în care a fost condamnat la 14 ani de pușcărie de prima instanță.

Fostul deputat a petrecut doi ani și trei luni în spatele gratiilor. El a fost încătușat în primăvara anului 2017.

Cauza penală a lui Iurie Bolboceanu se numără printre cele 38 de dosare penale, deschise din motive politice, potrivit dispoziției Procurorului General, Alexandr Stoianoglo.

Dispoziția a fost semnată în luna februarie a acestui an în baza Declarațiilor și Raportului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care indica o listă de anchete penale asupra cărora există suspiciuni de urmărire penală abuzivă și selectivă.

cotidianul.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.