Acasă Politic Ex-ministrul economiei consideră că Guvernul trebuie schimbat de urgență

Ex-ministrul economiei consideră că Guvernul trebuie schimbat de urgență

0

Fostul ministrul al Economiei şi Infrastructurii (în Guvernul Maiei Sandu), Vadim Brînzan, consideră că Guvernul trebuie schimbat de urgenţă. Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat duminică, în cadrul unei emisiuni la Radio Europa Liberă.

„Pentru toţi este evident că Guvernul Ion Chicu nu s-a descurcat cu sarcinile puse. Economia se află într-o stare critică, multe întreprinderi sunt la limita falimentului, ajutor nu este. Moldova nu a reuşit să facă faţă pandemiei de coronavirus, situaţia este critică. După numărul de cazuri de infecţie, republica bate zilnic recorduri. În plus, Moldova s-a pomenit complet izolată, nici nu avem de unde să aşteptăm ajutor”, a spus Brînzan.

El a amintit că autorităţile au stricat relaţiile cu Occidentul, iar din cauza greşelilor proprii, nu au putut primi nici creditul de la Rusia.

„Nu cred că Rusia va acorda acest credit, deoarece Rusia nu doreşte să discute cu învinşi. Trebuie să căutăm bani în Occident. Iar Occidentul va cere respectarea normelor democratice, garanţia desfăşurării alegerilor prezidenţiale corecte. Cine poate da astăzi asemenea garanţii? Nimeni. Dacă socialiştii au recurs la şantaj, presiune şi violenţă pentru un singur mandat de deputat, atunci vă puteţi imagina prin ce mijloace vor lupta pentru cel de-al doilea mandat prezidenţial al lui Igor Dodon”, a menţionat fostul ministru.

În opinia sa, Guvernul trebuie demis şi format un nou Cabinet de miniştri, capabil să scoată ţara din criză.

„Mi-e teamă să-mi imaginez, dar dacă acest lucru nu se va face în trei – patru luni, putem rămâne fără ţară. Trebuie creat un guvern de profesionişti competenţi, nici nu vrea să spun de tehnocraţi, căci acest cuvânt a fost banalizat de Guvernul actual. Avem nevoie de câţiva oameni competenţi în funcţiile-cheie: prim-ministru, viceprim-ministru, ministrul economiei, ministrul finanţelor, ministrul sănătăţii. Aceşti oamenii care vor merge în Guvern trebuie să ştie că ei nu pot avea un viitor politic. Ei trebuie să se sacrifice pentru a lua toate măsurile pentru a depăşi situaţia critică actuală”, a subliniat Vadim Brînzan.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.