Acasă Politic DOC// După Novac, ANI a constatat discrepanțe și în veniturile declarate de...

DOC// După Novac, ANI a constatat discrepanțe și în veniturile declarate de președintele socialist al raionului Basarabeasca

0

Autoritatea Națională de Integritate a depistat mai multe încălcări în declarațiile de avere și interese depuse de președintele socialist al raionului Basarabeasca, Piotr Pușcari. Potrivit actului constatator al inspectoratului ANI, Pușcari constatat că declarațiile depuse în perioada 2015-2019, au fost completate cu date eronate și incomplete, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md.

ANI spune că președintele raionului Basarabeasca „a omis să își declare veniturile obținute sub formă de transfer bancar în sumă totală de 124 079 lei, autoturismul deținut cu drept de folosință din anul 2010 și mijloacele financiare în mărime de 69 800 leice ar fi fost transmise sub formă de cotizații și donații pentru finanțarea unui partid politic și a campaniilor electorale”, se arată într-un comunicat al instituției.

ANI anunță că a sesizat Procuratura Generală despre încălcările comise, iar actul a fost contestat de Pușcari. Potrivit portalului instanțelor de judecată, constastația a fost depusă la 25 iunie și urmează a fi repartizată unui judecător.

Este cel de-al doilea caz de constatare a neregulilor în declarațiile de avere ale unor lideri PSRM. Un act similar a fost emis recent de ANI și în privința deputatului socialist, Grigore Novac. Inspectorul de integritate a depistat discrepanțe de aproape o jumătate de milion de lei dintre veniturile declarate, achiziția unui autoturism și donațiile pentru Partidul Socialiștilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.