Acasă Social DOC// Începând cu 1 septembrie, salariile personalului medical vor fi majorate

DOC// Începând cu 1 septembrie, salariile personalului medical vor fi majorate

0

Salariile personalului medical vor fi majorate începând cu 1 septembrie 2020. Guvernul a aprobat astăzi, 1 iulie, în acest sens modificări la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md.

De această majorare vor beneficia cadrele medicale din:

  • instituțiile/subdiviziunile medicale din Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciul de Informare și Securitate;
  • instituții de asistență socială (centre, aziluri, servicii sociale, etc.) finanțate din bugetul de stat și bugetele locale;
  • Agenția Națională de Sănătate Publică, Agenția Transplant, Centrul de Medicină Legală,  Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Modificarea va intra în vigoare din 1 septembrie 2020 și va avea implicații asupra circa 4500 unități de personal.

Cheltuielile necesare în acest scop în sumă de 40 milioane lei au fost prevăzute în proiectul de modificare a Bugetului de stat pentru anul 2020.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.