Acasă Politic Litvinenco: ANI a constatat că veniturile unui deputat socialist sunt mai mici...

Litvinenco: ANI a constatat că veniturile unui deputat socialist sunt mai mici decât averea declarată. Actul nu a fost publicat

0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că veniturile declarate de deputatul socialist Grigore Novac sunt semnificativ mai mici decât averea obținută, susține deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

„Astăzi la ședința Comisiei juridice am întrebat-o pe doamna președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, dacă este adevărat că față de un deputat din Comisia juridică a fost emis un act prin care s-a constatat o diferență vădită dintre veniturile declarate și averea obținută, precum și o diferență nejustificată în cazul donațiilor efectuate către partidul din care face parte. Doamna Antoci nu a confirmat, dar nici nu a infirmat această informație”, a anunțat Litvinenco.

Potrivit deputatului, „actul de constatare al ANI îl vizează pe deputatul socialist Grigore Novac”.

„Anume în cazul acestuia, conform informației mele, s-a constatat o diferență vădită dintre veniturile declarate și averea obținută, precum și o diferență nejustificată în cazul donațiilor efectuate către PSRM”, susține Litvinenco.

El acuză ANI că despre emiterea acestui act nu a fost informată opinia publică.

„De altfel, ANI mereu informează opinia publică despre acte de constatare în cazul primarilor, consilierilor locali și a șefilor de grădinițe și creșe; iată că în cazul unui deputat nu a existat niciun comunicat. Actul de constatare se află în examinare în instanța de judecată”, a mai spus Litvinenco.

ANI și Grigore Novac deocamdată nu au reacționat la aceste acuzații.

cotidianul.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.