Acasă Politic DOC// Litvinenco anunță că acționarii MetalFeros au sesizat PG: ” PDM și...

DOC// Litvinenco anunță că acționarii MetalFeros au sesizat PG: ” PDM și PSRM fură din activele întreprinderii pentru a falimenta compania și a fi vândută la un preț mizer”

0

Deputatul Sergiu Litvinenco, anunță astăzi că a primit o scrisoare din partea acționarilor minoritari ai MetalFeros. Potrivit documentului guvernarea PDM și PSRM fură din activele întreprinderii iar motivul ar fi cel de a falimenta compania pentru a fi vândută la un preț mizer.

Potrivit lui Sergiu Litvineco, autorii scrisorii ar fi sesizat atât misiunile diplomatice, cât și Procuratura Generală, cerându-le să intervină.

Mai mult, în scrisoarea atașată pe facebook, se arată că autorii solicită intervenția instituțiilor statului pentru ca S.A. ”Metalferos” să fie salvată de la falimentarea intenționată de către un grup criminal care dorește privatizarea acestei companii.

„Chiar dacă nu știu dacă ceea ce este acolo corespunde realității – asta trebuie s-o spună organele abilitate –, dar, la prima vedere, totul pare a fi veridic. Mai ales dacă coroborăm ceea ce este în această scrisoare cu ceea ce a zis anterior premierul Chicu precum că Metalferos este neprofitabilă și, din această cauză, urmează a fi privatizată. Este neprofitabilă deoarece se fură. Exact ca și în timpul lui Plahotniuc”, susțin Litvinenco. 

În scrisoare se menționează că cei care ar falimenta intenționat compania, pentru ca ulterior să fie privatizată la un preț derizoriu, sunt: deputatul PD Vladimir Andronachi, acuzat și în perioada guvernărilor anterioare că ar fi beneficiat din schemele din jurul acestei companii, nașul președintelui Igor Dodon, directorul financiar Serghei Catană, actualul director Igor Cujbă, contabilul șef Valentina Gurulea și Alexandru Nehtii, fostul adjunct al directorului.

Actul prezentat acuză că activele companiei au scăzut de la 405 milione de lei la 378 pe parcursul anului 2019, iar acest lucru este cauzat de faptul că „amploarea furturilor a devenit enormă” după preluarea guvernării de către alianța PD-PSRM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.