Acasă Justiţie 5 motive pentru DEMISIA lui Stoianoglo, anunțate de Inga Grigoriu: ”Nota de...

5 motive pentru DEMISIA lui Stoianoglo, anunțate de Inga Grigoriu: ”Nota de plată adusă lui V. Platon”

0

Cel puțin 5 motive pentru care procurorul general, Alexandr Stoianoglo ar trebui să-și dea demisia. Acestea au fost enumerate de către fostul deputatl al PPDA și președinte al Comisiei Laundromat, Inga Grigoriu.

  1. Pentru politizarea instituției și atacuri permanente la adresa parlamentarilor.
  2. Pentru complicitate la ștergerea urmelor din dosarele de rezonanță cum ar fi Frauda Bancară și Laundromat.
  3. Pentru eliberarea infractorilor învinuiți în dosarele de rezonanță.
  4. Pentru nota de plată adusă lui V. Platon prin intermediul firmelor din Ucraina.
  5. Pentru discreditarea instituției și a funcției de procuror general.

Menționăm că Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor într-un răspuns oferit președintei Comisiei Laundromat, Inga Grigoriu, a confirmat implicarea unei companii controlate de controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon în „spălătoria rusească”, dar și în „Frauda Bancară”.

Recent, deputatul ales pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a dat de înțeles că colegii săi de partid ar aștepta demisia procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

„Credeți că deja e momentul de cerut demisia Procurorului General sau încă nu? 
În 2019 Harunjen s-a ținut cam o lună după căderea șefului său Plahotniuc, după care a cedat presiunilor societății și a plecat în demisie. 
Domnul Stoianoglo ceva așteaptă?”, se întreabă Alaiba.

De menționat că de câteva zile, criticile în adresa șefului de procuratură nu încetează să apară atât din partea societății, cât și a membrilor PAS.

Mai exact, într-o emisiune TV președintele PAS, Igor Grosu, s-a arătat dezamăgit de activitatea lui Alexandr Stoianoglo la Procuratura Generală susținând că a avut așteptări mari de la numirea în funcție a lui Stoianoglo, însă nu a văzut mari progrese, mai ales în dosarele de rezonanță.

Președinta Maia Sandu a avertizat Procuratura că „ar putea să se ajungă la o reformă serioasă”.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, fiind întrebată dacă ar putea să se ajungă până la cererea demisiei procurorului general Alexandr Stoianoglo.

„Ar putea să se ajungă la o reformă serioasă și cred că într-acolo mergem, la o reformă serioasă a procuraturii, dacă nu vedem rezultate concrete și dacă nu sunt combătute cu argumente suspiciunile care există în raport cu anumiți procurori, că ar face jocul anumitor grupări corupte”, a declarat Maia Sandu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.