Acasă Social 114 de contravenții, documentate de carabinieri timp de o săptămână

114 de contravenții, documentate de carabinieri timp de o săptămână

0

Peste 1.200 carabinieri au activat la menținerea și asigurarea ordinii publice și la prevenirea răspândirii infecției COVID în perioada 28 iunie – 4 iulie. Potrivit unui comunicat remis presei, au fost desfășurate 11 misiuni de asigurare a ordinii publice și înregistrate 56 misiuni de intervenție la apeluri de urgență 112 dintre care: reacționare directă – 41 și reacționare în suport – 15.

Astfel, în perioada de referință au fost constatate și documentate 114 contravenții, dintre care huliganism nu prea grav – 26 cazuri, fumatul în locurile publice – 20 cazuri, procurarea ori păstrarea ilegală de droguri, precursori, etnobotanice şi a analogilor acestora în cantități mici sau consumul de droguri fără prescripția medicului – 15 cazuri, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și apariția în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool – 9 cazuri.

În cadrul activităților desfășurate, în perioada de referință au fost legitimate 247 persoane, dintre care 8 persoane reținute.

În acest context, Inspectoratul General de Carabinieri îndeamnă persoanele aflate în dificultate ori martorii la o faptă ilicită să sesizeze cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau să apeleze de urgență la numărul scurt 112.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.