Acasă Social Ziua europeană a protecției datelor: IGP vine cu o serie de sfaturi

Ziua europeană a protecției datelor: IGP vine cu o serie de sfaturi

0

Ziua europeană a protecției datelor este marcată pe data de 28 ianuarie. În acest context, Poliția Republicii Moldova vine cu un set de recomandări pentru cetățeni.

De rând cu alte drepturi fundamentale, dreptul la protecția datelor cu caracter personal este protejat de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, prin care este garantat dreptul la respectarea vieții private și de familie, a domiciliului și a corespondenței.

Odată cu apariția tehnologiei informației a crescut tot mai mult necesitatea de protecție a persoanelor fizice, și anume prin protejarea datelor acestora, întrucât activitățile infracționale utilizează și afectează tot mai frecvent sistemele electronice de prelucrare a datelor.

În acest sens, Poliția este una dintre autoritățile naționale competente care întreprinde măsuri de securitate necesare pentru a proteja datele cu caracter personal împotriva oricărei forme de prelucrare ilicită.

În același timp, realizarea cu succes a acestei misiuni are loc numai prin implicarea plenară a tuturor actorilor din societate.

În această ordine de idei, Inspectoratul General al Poliției vine cu unele recomandări:

– Nu divulgați datele personale (fie online, fie offline);

– Parolați dispozitivele electronice, iar parola de acces nu o divulgați altor persoane;

– Nu transmiteți documente ce conțin date personale prin intermediul platformelor electronice neguvernamentale;

– Implicaţi-vă activ în viaţa copiilor, inclusiv prin informarea acestora despre riscurile la care pot fi supuşi.

În caz de abuz asupra datelor personale, semnalați organele competente!

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.