Acasă Uncategorized Zelenski le răspunde rușilor: Putem negocia oriunde în lume, dar nu în...

Zelenski le răspunde rușilor: Putem negocia oriunde în lume, dar nu în Belarus

0

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a adresat un mesaj în această dimineață cetățenilor din Belarus și totodată le-a răspuns rușilor la solicitarea de a negocia în Minsk

Acesta și-a exprimat regretul pentru faptul că țara vecină nu vine în ajutor și permite ocupanților ruși să atace Ucraina de pe teritoriul său.

”Am avut o noapte foarte grea. Ocupanții au bombardat grădinițe, infrastructura este distrusă. Din păcate nu sunteți cu noi. De pe teritoriul vostru ne omoară copiii noștri.
Azi decideți soarta la referendum. Cum vă veți uita în ochii copiilor voștri, ai vecinilor? Noi suntem vecinii voștri! Fiți Belarus, nu Rusia.
Putem negocia în orice țară din care nu zboară rachete spre noi, dar nu Belarus. Belarus acum nu e țară neutră”, a declarat Zelenski.

Reamintim că în Belarus astăzi va avea loc un referendum de modificare a Constituției.

Presa scrie că o delegație a Federației Ruse îi așteaptă pe ucraineni la discuții în orașul Gomel din Belarus. De partea cealaltă, ucrainenii propun ca discuțiile să aibă loc în oricare alte orașe din alte țări: Baku, Istanbul sau Varșovia.

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse a declarat că o delegație rusă este la Gomel, Belarus, gata de negocieri. „Așteptăm partea ucraineană”, a spus el, citat de agenția Tass.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.